image/svg+xml
image/svg+xml

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen toplantıya katılım sağladık

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Birim Yöneticileri Toplantısı Karadeniz Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde, Strateji Geliştirme Daire Başkanımız Kadir ÇELİK’in de katılım sağladığı toplantı yoğun katımla gerçekleşti. 
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Birim Yöneticileri Toplantısı Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Toplantıya; Karedeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetimi ve Dönüşüm Genel Müdürü Yakup TEKİN,  Genel Müdür Yardımcıları, Bakanlık Daire Başkanları, Kamu İhale Kurumu Daire Başkanı Necmettin YÜKSEL, Muhasebat Baş Kontrolörleri, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Uzmanları ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Cemil DEMİR,  Bütçe Uzmanları, Yükseköğretim Kurumları Strateji Geliştirme Daire Başkanları ve çok sayıda akademisyen ile idari personel katıldı.
Gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından 3 gün süren programda; Tasarruf Tedbirleri Bilgi Sistemi, Kamu Filo Yönetim Sistem ve Harcama Gözden Geçirme, Performans Esaslı Program Bütçe Uygulamaları,  İç Kontrol Sistemi İzleme ve Değerlendirme Rehberi, Kamu Kurumsal Risk Yönetimi Rehberi, Değişen Yaklaşımlar Çerçevesinde Bir Politika Aracı Olarak Kamu Alımları, Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi, Elektronik İhale Uygulaması ve Nakit Yönetimi konuları hakkında katılımcılara sunumlar yapıldı.
Oldukça verimli geçen toplantıda soru ve cevaplar ile kamu maliyesindeki son gelişmeler ve planlamalar enine boyuna masaya yatırıldı.
  • Ödül Yönergesi Kapsamında Başkanlığımız Personeline Teşekkür Belgesi Verildi.

  • BARÜ 2025 Yılı Cari Bütçe Hazırlık Çalışmaları Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • BARÜ 2025 Yılı Cari Bütçe Planlama Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • Uluslararası Paydaşlarımız İçin Birim ve Kurum Raporlarımızı İngilizce Olarak Yayımladık.

  • Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen toplantı sonrası Daire Başkanımız Kadir ÇELİK, BARÜ yöneticilerine bilgilendirmede bulundu.

  • Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen toplantıya katılım sağladık

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • Başkanlığımızca Üniversitemiz personeline 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu eğitimi verildi.

  • BARÜ’de iç ve dış paydaşlarla sürdürülebilirlik hedefleri değerlendirildi.

  • İç Kontrol İzleme Yönlendirme Kurulu Toplantısı yapıldı.