İç Kontrol İzleme Yönlendirme Kurulu Toplantısı yapıldı.

2003 yılında kabul edilen 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu iç kontrol sisteminin işleyişini ve sistemdeki aktörlerin rol ve sorumluluklarını tanımlanmış, iç kontrol süreçlerine ilişkin standart ve yöntem belirleme ve bu alanda koordinasyonu sağlayarak kamu idarelerine rehberlik etme görevini Maliye Bakanlığına verilmiş, iyi yönetişim ilkesi çerçevesinde daha kaliteli kamu hizmetinin sağlanması amacıyla hesap verebilirliğin temini, saydamlığın geliştirilmesi, yönetsel esneklikler sağlanarak yetki ve sorumlulukların devri, sonuç odaklı yönetim ve bütçeleme anlayışı ile vatandaş beklentilerinin karşılanması amacıyla uluslararası düzeyde kabul gören iç kontrol, kurumun hedeflerine ulaşması için makul güvence sağlamak üzere tasarlanmış olan bir sistemdir.

Maliye Bakanlığına verilen göreve istinaden Maliye Bakanlığı, 26 Aralık 2007 tarih ve 26738 sayılı Resmi Gazetede Kamu İç Kontrol Standartları Tebliğini yayımlamıştır.

Bu çerçevede iyi yönetişim ilkesi gereğince yapılan toplantıda, 2022-2024 Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planının Değerlendirmesi, 2023 Yılı İç Kontrol Sistemi Değerlendirme Raporu, BARÜ 2023 Risk Değerlendirme Raporu ve oluşturulan Risk Eylem Planı ile Bartın Üniversitesi 2024 Konsolide Risk Raporunun kurula sunulmuş ve 2025-2027 İç Kontrol Eylem Planı hazırlık çalışmalarına başlanılmasına karar verilmiştir. Toplantıda kurul üyelerinin görüş ve önerileri de alınmış ve gelen sorular cevaplandırılmıştır.