Üniversitemiz Stratejik Planlama Ekibi Üyeleri İle 2024-2028 Stratejik Planı Hazırlık Programı Toplantısı Yapıldı.

Üniversiteler için yayımlanan Stratejik Planlama Rehberine göre Stratejik Plan Hazırlık Çalışmalarında Stratejik Yönetim Süreci 7 ana başlıktan oluşmaktadır. Sürecin ilk aşaması olan Stratejik Plan Hazırlık Süreci,  14/03/2022 tarihinde Üniversite içi yayımlanan iç genelgeyle Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Orhan UZUN tarafından 2024-2028 Stratejik Plan hazırlık çalışmalarına başlandığının duyurulması ve Strateji Geliştirme Kurulunun onayıyla Stratejik Plan hazırlık çalışmalarını yürütmek üzere harcama birimlerini temsilen 43 kişiden oluşan Stratejik Planlama Ekibi ve Stratejik Plan Hazırlık Programı oluşturulmasıyla tamamlanmıştır.
Sürecin ikinci aşaması olan Durum Analizinde ekip üyeleri arasında görev dağılımlarının yapılması konulu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet ZAHMAKIRAN başkanlığında Stratejik Planlama Ekibi üyeleriyle 10/06/2022 tarihinde saat 14:00’da Kütüphane binası konferans salonunda toplantı düzenlenmiş olup;  Daire Başkanımız Kadir ÇELİK tarafından 2024-2028 Dönemi Stratejik Plan Hazırlık Programı sunumu gerçekleştirilmiş, stratejik yönetim süreçlerinden bahsedilmiş ve ekip üyelerine görev dağılımı yapılmıştır.
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının koordinasyonunda Stratejik Planlama ekibi tarafından hazırlanacak 2024-2028 dönem Stratejik Planı 2023 Nisan ayı içerisinde Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına sunulacağından zamanın etkin kullanılması adına oluşturulan zaman çizelgesine uygun olarak belirlenen takvimlerde düzenli toplantılar yapılacak olup Stratejik plan hazırlık çalışmalarında süreç yönetimi yürütülmektedir.